УДЦ «Молода гвардія»: Україна, м. Одеса,
вул. Миколаївська дорога, 172.
З приводу путівок звертатися
за телефоном (048) 755-92-30

Раціональне харчування

ЗДОРОВЕ, ЯКІСНЕ, СМАЧНЕ харчування, яке одночасно ПОДОБАЄТЬСЯ дітям і є для них КОРИСНИМ, – один із найбільших наших пріоритетів.

 

Що важливо знати про те, як харчуються діти, перебуваючи у дитячому центрі:


  • Харчування у таборах дитячого центру – п’ятиразове:

            сніданок (9.00-9.30);

            обід (13.30-14.30);

            полуденок (16.30-17.00);

            вечеря (19.00-19.30);

            друга вечеря (21.30-22.00).


  • Харчування здійснюється у двох їдальнях: табору «Зоряний» (знаходиться на першому поверсі будівлі) та їдальні «Сонячного» (знаходиться в окремому двоповерховому приміщенні на верхньому плато дитячого центру).
  • Страви готуються на основі 21-денного меню (ЛІТНЬОГО та ЗИМОВОГО), складеного із врахуванням енергетичної цінності, збалансованого складу поживних речовин, розмаїтого насичення харчових продуктів та з урахуванням побажань дітей-відпочивальників. 21-денне меню погоджується Управлінням державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Держпродспоживслужби України;

  • Приготування та видача їжі здійснюється за 2-ма меню (для дітей, віком до 10 років та для дітей, віком 11-17 років), у відповідності до «Норм харчування у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», введених в дію 01.01.2015 р.

  • У структурі відділу харчування центру діє власна фабрика заготівель, на якій виготовляються страви з рубленого м’яса (тефтелі, фрикадельки, котлети) та булочні вироби (бісквіти, рулети, кекси, медяники, коржики). Таким чином, для приготування м’ясних страв напівфабрикати сторонніх виробників не використовуються зовсім – усі вироби є максимально свіжими, виготовлюючись з використанням інфраструктури дитячого центру. 
Меню денного раціону харчування складаються на зимовий та літній періоди:

День 3

Сніданок       

Яловичина варено-копчена  /50 г

Пудинг сирний з шоколадним соусом 250/50

Кавовий напій на незбираному молоці /200

Батон /75, масло вершкове /10, 

Вода столова негазована  1/1500

 

Обід               

Огірки свіжі  /100

Суп картопляний з рибними фрикадельками  300/50

Каша гречана /150,  беф-строганов  50/50

Кисіль з плодів свіжих  /200

Батон «Обідній» /50, батон  житній /50

Фрукти  /250

 

Полуденок     

Сік фруктовий  /200, печиво  /50

 

Вечеря           

Сир твердий  /30

Пюре картопляне  /200,  Ковбаски «Львівські»  /125

Капуста свіжа тушкована  /100

Чай з лимоном 200/15/7

Батон обідній /100, масло вершкове /10

 

Вечеря ІІ

Кефір  1/200, булочка «Домашня»  /75

 

День 4

Сніданок       

Ковбаса, смажена в яйці / 60

Кукурудза консервована  відварена  /50

Каша манна на незбираному молоці 200//15

Какао  на незбираному молоці /200

Батон обідній /75, масло вершкове  /10

Вода столова негазована  1/1500

 

Обід

Помідори свіжі   /100

Суп картопляний з  квасолею   /300

Тефтелі з соусом  115/75, каша пшенична /150

Сік фруктовий   /200

Батон «Обідній» /50, батон житній /50

 

Полуденок

Фрукти свіжі  /250, цукерки   /50

 

Вечеря

Скумбрія з цибулею ріпчастою /50

Огірки свіжі   /100

Печеня по-домашньому /325

Чай з лимоном 200/15/7

 

Вечеря ІІ

Йогурт1/125, кекс «Столичний»  /100

 

День 5

Сніданок        

Гуляш курячий  /95, рис відварений   /150

Горошок зелений консервований відварений  /50

Кавовий напій на незбираному молоці /200

Батон «Обідній» /75, вода столова негазована  1/1500

Вода столова негазована  1/1500

 

Обід

Помідори свіжі  /100

Суп  картопляний з гречаною крупою /300

Піджарка  м’ясна 50/15, макаронні   вироби  відварені  /150

Сік фруктовий   /200

Батон «Обідній» /50, батон житній /50

 

Полуденок

Морозиво  1/60

Зефір в шоколаді  /50

 

Вечеря

Ковбаса «Салямі» варено-копчена   /30

Буряк тушкований /100

Товченики рибні    /100/5, пюре картопляне  /200

Чай з лимоном 200/15/7

Батон обідній /100, масло вершкове /10

Фрукти /250

 

Вечеря ІІ

Ряжанка   1/200

Пиріжок Романтика  /75

 

День 9

Сніданок

Балик варено-копчений /50

Пудинг з сиру з шоколадним соусом  250/50

Напій кавовий на незбираному молоці  /200

Батон обідній  /75, масло вершкове /10

Вода столова негазована 1/1500

 

Обід

Огірки свіжі  /100

Суп картопляний з горохом та грінками  300/40

Бефстроганов  50/50, рис відварений   /150

Сік фруктовий   /200

Батон «Обідній» /50, батон  житній /50

Фрукти /250

 

Полуденок

Морозиво  1/60

Мармелад /50

 

Вечеря

Ковбаса «Сервелат»  в/к /30

Буряк тушкований з чорносливом  /90

Риба в яйці смажена  /90, пюре картопляне  /250

Чай з лимоном 200/15/7

Батон обідній /100, масло вершкове /10

 

Вечеря ІІ

Йогурт  1/125

Булочка з яблуками /100

 

 

Хлопці й дівчата, які відпочивають у дитячому центрі, особливо запам’ятовують у таборовій зміні тематичні дні – День іменинника, День моря та інші. У такі дні весь ритм життя змінюється на особливий. І навіть МЕНЮ наповнюється смачними «тематичними» чи святковими стравами.

 

Тематичний «День Іменинника»

Сніданок

Бутерброд з ікрою зернистою  /42

Ковбаса «Салямі» в/к  /30

Каша вівсяна  на незбираному  молоці 200/15

Напій кавовий на незбираному молоці /200

Батон «Обідній» /50

Вода столова негазована  1/1500

 

Обід

Огірки свіжі  /50, помідори свіжі  /50

Солянка збірна м’ясна  /300

Гуляш курячий  /95, рис відварений  /150

Сік фруктовий /200

Батон «Обідній» /50, батон житній /50

 

Полуденок

Фрукти свіжі  /250

Шоколад молочний  1/50

 

Вечеря

Скумбрія з цибулею /50

Котлета натуральна рублена  /100,  пюре картопляне  /250

Помідори свіжі /100

Чай з лимоном 200/15/7

Батон «Обідній» /100, масло вершкове /10

 

Вечеря ІІ

Йогурт фруктовий   1/125

Крендель здобний  /75

 

Тематичний «День України»

Сніданок

Сарделі відварені  /50, макаронні вироби відварені  /150

Горошок зелений консервований  /50

Какао на незбираному молоці  /200

Батон «Обідній» /75, масло вершкове  /10

Вода столова негазована   1/1500

 

Обід                

Помідори  свіжі /50, огірки свіжі /50

Пампушки з часниковим соусом  50/15

Борщ Український зі сметаною 300/10

М'ясо шпиговане  60/75, рис відварений  /150

Сік фруктовий /200

Батон «Обідній» /50, батон  житній /50

 

Полуденок     

Фрукти свіжі  /250

Зефір біло-рожевий  /50

 

Вечеря            

Сир твердий  /30

Рулет «полтавський»   /100, пюре картопляне  /250

Помідори свіжі /100, чай з лимоном 200/15/7

Батон «Обідній» /100, масло вершкове  /10

 

Вечеря ІІ

Йогурт фруктовий      1/125

Пиріг домашній з маком   /100

 

Тематичний «День Нептуна» 

Сніданок     

Бутерброд з сиром  /65, ковбаса «Салямі»  в/к   /30

Плов з рису,  плодів та ізюму  /220

Какао на незбираному молоці  /200

Батон обідній /50, вода столова негазована   1/1500

                                  

 

Обід

Помідори  свіжі /50, огірки свіжі   /50

Суп картопляний з рибою відвареною 300/50

Яловичина в червоному кисло-солодкому соусі/48/75, каша гречана  /150

Сік фруктовий /200,

Батон «Обідній» 50, батон  житній /50

 

Полуденок 

Фрукти свіжі  /250

Зефір шоколадний  /50

 

Вечеря                      

Сьомга солона /40

Помідори свіжі  /100

Біфштекс рублений /100, картопляне пюре   /250

Чай з лимоном 200/15/7

Батон обідній /100, масло вершкове  /10

 

Вечеря ІІ

Йогурт фруктовий     1/125

Пиріжок «Романтика»  /75

 


  Метод-видання

  Виставки

  Проекти

  Гуртки

  Наші пісні

  Дозвілля

 Газета

  Щоденник

  Вірші

  Фото

  Відео

  Відгуки